Inloggen bij Parq Green

Log in om deze pagina te bekijken.

Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken

Maak een account aan om alle pagina's te kunnen bekijken.

Account aanmaken ›
Wachtwoord vergeten?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Account verwijderen

Weet u zeker dat u uw account wilt verwijderen? Typ uw e-mailadres en uw wachtwoord in en klik op verwijderen.

Let op: Wij kunnen uw account niet meer terughalen nadat u op verwijderen heeft geklikt.

Locatie

De naam ParqGreen Reeuwijkse Plassen zegt het al: het park bevindt zich tussen de Reeuwijkse Plassen en uitgestrekte veenweiden. De specifieke ligging van het park in het Reeuwijkse Hout maakt het gebied tot een belangrijke toegangspoort van het Groene Hart. Voor de herindeling van het gebied heeft de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk in 2009 een stedenbouwkundige visie vastgesteld. Met als oogmerk het Reeuwijkse Hout als een goed bereikbaar recreatiegebied te laten uitgroeien tot de voordeur van het Groene Hart. De ontwikkeling van ParqGreen is door de gemeente dan ook omarmd in het streven naar een grootschalige opwaardering tot kwalitatieve recreatie en natuurbeleving.

Het slagenlandschap

Karakteristieke landschapskenmerken van het Reeuwijkse Hout zijn tot vertrekpunt gemaakt voor het ontwerp van ParqGreen, met als doel het in stand houden van het landschappelijk karakter van de omgeving. Het resultaat is dat het park de specifieke kenmerken en kwaliteiten heeft van het zogenoemde slagenlandschap: lange zichtlijnen langs de bebouwing waar brede rietkragen bepalend zijn in de overgangen van land naar water en royale vergezichten over het water.
In het ontwerp van ParqGreen zijn de slagen in ere hersteld en vormen deze de basis voor de indeling van het park met woningen direct aan het water. Door deze opzet heeft het hele gebied een vrije vaarverbinding met de Reeuwijkse Plassen en ontstaat er een gezonde balans tussen land en water. Hierbij wordt mede door de verbreding van de sloten en vaarten meer dan 16.000 m² teruggeven aan het water.

Plattegrond ParqGreen

Versleep om uit
te vergroten
Loupe image
BEWEEG MET DE CURSOR OVER DE KAART OM IN TE ZOOMEN

Bereikbaarheid

ParqGreen Reeuwijkse Plassen ligt centraal in het Groene Hart tussen de steden Den-Haag, Rotterdam en Utrecht. Ondanks het landelijke karakter van het gebied, is de bereikbaarheid uitstekend. Binnen vijf minuten is de autosnelweg A12 bereikt.