Inloggen bij Parq Green

Log in om deze pagina te bekijken.

Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken

Maak een account aan om alle pagina's te kunnen bekijken.

Account aanmaken ›
Wachtwoord vergeten?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Account verwijderen

Weet u zeker dat u uw account wilt verwijderen? Typ uw e-mailadres en uw wachtwoord in en klik op verwijderen.

Let op: Wij kunnen uw account niet meer terughalen nadat u op verwijderen heeft geklikt.

Duurzaamheid

DUURZAAMHEID IS DE NIEUWE LUXE

ParqGreen Reeuwijkse Plassen is een recreatiepark dat gefundeerd is op idealen en ambities. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen is vanaf dag één de balans gezocht en gevonden tussen de wens om duurzaam en puur te recreëren én de vraag naar luxe en comfort. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we voor onszelf gedefinieerd wat ‘duurzaamheid’ moet betekenen.

De uitkomst? Duurzaamheid moet beleefd worden als de nieuwe luxe. Je moet je kunnen bewegen in een omgeving waar alles klopt, waar het aan niets ontbreekt maar waar ook niets teveel is. De natuur om je heen moet vanzelfsprekend zijn. Aan de materialen die gebruikt zijn moet je kunnen zien dat ze eerlijk zijn, dat ze een lang leven voor zich hebben. En dat er niets verspild is.

Duurzaamheid moet beleefd worden als de nieuwe luxe. Je moet je kunnen bewegen in een omgeving waar alles klopt, waar het aan niets ontbreekt maar waar ook niets teveel is.

ParqGreen bij Doe maar Duurzaam RTL7

Duurzame opties

In de ontwikkeling ParqGreen Reeuwijkse Plassen is niet alleen gestreefd naar maximale duurzaamheid in het ontwerp en de bouw van de woningen maar ook in het energiebeheer. De zuidligging van de woningen levert daarin een substantiële bijdrage, net als de geoptimaliseerde isolatie.

ParqGreen heeft echter de mogelijkheid gecreëerd om de mate van zelfvoorziening op te schalen naar een niveau waarbij iedere woning volledig energie neutraal kan zijn en er dus geen energievoorziening van buitenaf meer nodig is. Zo beschikken alle woningen over een duurzame energievoorziening in de vorm van een warmtepomp met vloerverwarming. Daarnaast kan er gekozen worden uit één of meerdere extra opties zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Duurzaamheid in het kort

De natuurlijke vegetatie en het landschappelijk karakter van het Reeuwijkse Hout is hersteld;Rietkragen en verschillende soorten bomen zijn teruggebracht in het gebied;Er is bijna twee hectare grond ingeruild voor water;De algemene natuurwaarden zijn weer op niveau;Diverse dieren en planten leven weer in hun natuurlijke omgeving; Alle woningen maken desgewenst optimaal gebruik van zonnewarmte en zonne-energie;Er is gebruik gemaakt van een warmtepomp voor energiezuinige warmtevoorziening;Alle woningen zijn aan de buitenkant afgewerkt met FSC®-hout; De Bribus Eco keukens bestaan uit FSC®-hout in combinatie met de vezels van ecologisch verbouwde 1-jarige gewassen;Alle design meubels van OT design zijn gemaakt van gerecycled teakhout uit Indonesië.

Bribus Eco Keukens

Alle woningen zijn voorzien van een Bribus Eco keuken. Deze zijn oersterk en buitengewoon slijtvast, licht van gewicht en ergonomisch in het gebruik. De keukens worden vervaardigd uit plaatmateriaal dat is samengesteld uit panelen van FSC®-hout gecombineerd met de vezels van ecologisch verbouwde, snelgroeiende eenjarige gewassen als maïs en riet. Dit materiaal is tot 30% lichter en FSC®-gecertificeerd.

Het plaatmateriaal is ook volledig recyclebaar en milieuvriendelijk: de schone productie én lagere CO2-uitstoot tijdens het vervoer maken het minder belastend voor het milieu. De hoge stabiliteit van het materiaal draagt er toe bij dat het zich gemakkelijk laat verwerken.

Voor elk type woning is er een ruim aanbod aan designopties voor de inrichting passend bij de stijl van de woning en persoonlijke voorkeur.

OT design

De interieurs van de waterlodges, waterwoningen en watervilla’s op ParqGreen zijn een ontwerp van OT design. Zij laten functionaliteit en kwaliteit hand in hand gaan met uitstraling, karakter en verantwoord produceren.

Dat komt tot uitdrukking in de houten meubels die zij voor ParqGreen hebben ontworpen: deze zijn letterlijk gemaakt van gebruikt teakhout. Een proces van recycling waarbij nagenoeg geen resthout overblijft. Dat hout is afkomstig uit Indonesië. Daar verdwijnen veel houten huizen omdat veel mensen naar een stenen huis verlangen. Het hout dat dan overblijft, leent zich prima om te recyclen.
OT design heeft een speciale techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt hout van verschillende oorsprong en afmeting zodanig efficiënt te verwerken dat er een ijzersterke constructie ontstaat waarbij er bijna niets aan oorspronkelijk materiaal verloren gaat. Maar het allerbelangrijkste: er ontstaat een prachtig meubel, volledig vervaardigd uit gerecycled hout.

OT design heeft voor fase II in ParqGreen opnieuw twee prachtige interieurstijlen ontwikkeld, die allen gebaseerd zijn op wat de omgeving te bieden heeft: Sails Blues en Organic Chic.

SAILS BLUES heeft een luxe uitstraling met een knipoog naar de natuur. De opbouw in diverse vormen en lijnen vindt hun oorsprong in het slagenlandschap en dragen bij aan visuele rust. Heel subtiel refereert het blauw aan het sprankelende water.

ORGANIC CHIC ademt ontspanning. De warme tinten geel en groen zijn gebaseerd op het omliggende riet en maken je vrolijk. Terwijl het tegelijkertijd rust en een heel natuurlijke warmte uitstraalt. Het is er lekker loungen, in een relaxte en luxe sfeer.