Inloggen bij Parq Green

Log in om deze pagina te bekijken.

Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken

Maak een account aan om alle pagina's te kunnen bekijken.

Account aanmaken ›
Wachtwoord vergeten?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Account verwijderen

Weet u zeker dat u uw account wilt verwijderen? Typ uw e-mailadres en uw wachtwoord in en klik op verwijderen.

Let op: Wij kunnen uw account niet meer terughalen nadat u op verwijderen heeft geklikt.

Het Groene Hart

Het Groene Hart van Holland maakt deel uit van de Nationale Landschappen. Stuk voor stuk karakteristieke Hollandse landschappen met historische dorpjes, uitgestrekte weiden en vergezichten, koeien en wolkenluchten. Typisch voor het Groene Hart van Holland zijn de veengebieden, de grote plassen en meren.

De Reeuwijkse Plassen liggen midden in het Groene Hart en zijn het gevolg van de grootschalige turfwinning die in 1600 in opkomst was. Door de afgravingen kalfden de oevers makkelijk af en ontstonden steeds groter wordende plassen. In het Groene Hart sieren sinds jaar en dag oude forten en boerderijen het land. Staat de rijke diversiteit aan land- en tuinbouw en veeteelt aan de basis van een rijk landleven met pure streekproducten. En biedt het gevarieerde waterlandschap niet alleen een onderkomen aan een gevarieerde en bijzondere flora en fauna maar laat het ook watersporters grenzeloos genieten.

Het Groene Hart speelt een rol in de groene evolutie naar duurzaamheid. Innovatieve ondernemers wordt een proeftuin geboden om duurzame oplossingen te ontwikkelen. Om toepassingen als drijvende kassen, waterstofboten, zorgboerderijen, natuurbeheer, agrotoerisme en nieuwe vormen van recreatie zoals ParqGreen Reeuwijkse Plassen het licht te laten zien.

Gezellig Gouda
Gezellig Gouda

Gouda: historisch hart in het Groene Hart. De geur van Goudse siroopwafels verleidt iedereen, om nog maar niet te beginnen over die heerlijke Goudse kaas. In de zomer wordt nog steeds deze kaas, waar de stad om bekend staat, verhandeld op de donderdagse toeristische kaasmarkt.

Er op uit in de natuur

In de omgeving van ParqGreen bevinden zich diverse mooie fietsroutes. Door het prachtige landschap van veenweiden en plassen is het heerlijk fietsen. Op fietsafstand van ParqGreen liggen verschillende leuke plaatsen zoals Gouda, Bodegraven en Alphen a/d Rijn.

Surfen op de Reeuwijkse plassen

De Reeuwijkse Plassen lenen zich uitstekend voor allerlei vormen van watersport. 's Zomers is het een drukte van belang op het meer met zwemmers, roeiboten, zeilboten, sloepen en ook windsurfers. Zie voor meer informatie over surfen de website van de windsurfclub Reeuwijk.

Plassen, omzoomd door rietkragen en wilgenbosjes kenmerken het weidse landschap. Alle gelegenheid om volop te genieten van rust, ruimte en natuur.

Recreatiemogelijkheden

Genieten aan land, ontspannen op het water

ParqGreen Reeuwijkse Plassen grenst aan de Reeuwijkse plassen. De ondiepe plassen worden omzoomd door rietkragen, wilgenbosjes en een weids landschap. Op het water is er allerlei typen pleziervaart, er is een surfplas en er wordt gezeild en geroeid door volwassen en kinderen – Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ bevindt zich nabij het Parq.
Op een steenworp afstand van het Parq ligt het Reeuwijkse Hout, een afwisselend bosgebied waar volop wordt gewandeld en gefietst. Op slechts een klein half uurtje fietsen ligt Gouda waar in het historisch centrum vele charmante winkeltjes, cafés en restaurants zijn gevestigd.