Inloggen bij Parq Green

Log in om deze pagina te bekijken.

Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken

Maak een account aan om alle pagina's te kunnen bekijken.

Account aanmaken ›
Wachtwoord vergeten?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Account verwijderen

Weet u zeker dat u uw account wilt verwijderen? Typ uw e-mailadres en uw wachtwoord in en klik op verwijderen.

Let op: Wij kunnen uw account niet meer terughalen nadat u op verwijderen heeft geklikt.

03.07.2018

Eropuit in de mooie natuur

Fotografie: Wouter Krom (zeilboot) Adriaan Verhoeven Fotografie (tolbrug)

Saskia de Wit,
gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je rust en ruimte. Om je heen de gezelligheid en de aantrekkelijke steden van de Randstad, maar eenmaal in de dorpen vinden gasten de rust van het platteland. Samenleven is hier nog samen leven. Het is hier iedere dag thuiskomen ook voor de gasten van Landal De Reeuwijkse Plassen. ‘Ik heb zelf een periode op het park gewoond tijdens een verbouwing van onze woning en je ervaart de rust, ruimte, het groen, water en de fijne natuur rondom het park. Een bijkomend voordeel: je bent snel op je bestemming als je eropuit gaat!’ vertelt Saskia enthousiast.

‘De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en is hierin een echte voorloper. Er zijn mogelijkheden voor ontwikkeling, maar wel met respect voor de natuur. Dit is nu net wat het park zo bijzonder maakt. Er zijn maximale duurzame voorzieningen getroffen en de natuur is weer teruggebracht naar haar oorspronkelijke waarden.’ Vooruitlopend op het ontwerp van de duurzame woningen heeft de landschapsarchitect het originele slagenlandschap, wat zo kenmerkend is voor het gebied, weer in ere hersteld. Dankzij de diverse duurzame maatregelen op het park en in de woningen is Landal De Reeuwijkse Plassen op dit moment het meest duurzame recreatiepark van Nederland.

Vanaf de ontwikkeling is de samenwerking tussen de diverse partijen goed opgepakt en bij de oplevering van de eerste fase is het contact met de diverse lokale ondernemers gelegd. Informatie over activiteiten voor de parkgasten is van belang voor de gemeente, de ondernemers en zeker ook voor de belegger. Een tevreden gast zorgt voor uitstekende reviews. De gast wil eropuit in de regio en er is veel te doen in de omliggende dorpen van het park.

Zo kun je naar Cultureel Centrum Bij Everts waar diverse films en voorstellingen draaien en ook de diverse kaasboerderijen, bierbrouwerijen zijn een bezoek meer dan waard. De natuur verken je op de fiets of te voet. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld en beschikbaar bij de receptie van het park. Het gebied biedt daar bovenop uitgebreide waterrecreatie: kanoën, zeilen, suppen, je vindt het allemaal in de omgeving van het park. ‘De allerlaatste tolbrug bevindt zich overigens in Nieuwerbrug, voor 50 eurocent mag je naar de overkant van het water, hoe bijzonder is dat? We bieden daarnaast een ruim aanbod van gezellige horeca en winkels in het gebied én lokale jaarlijkse evenementen in de dorpen zoals onder andere de Boerenland fair met ‘de koeiendans’, Bruisend Reeuwijk en de Najaarsmarkt’ besluit Saskia.

Er is een complete informatiebalie met brochuremateriaal over activiteiten in de regio Bodegraven-Reeuwijk aanwezig op het park, dus de gast hoeft zich tijdens het verblijf op Landal De Reeuwijkse Plassen zeker niet te vervelen. De tijd is vaak te kort voor het grote aanbod in het gebied. De gemeente heet de gasten dan ook graag meer dan welkom!